Continue

Met de Christophorus-app kun je nog dieper in de wereld van Porsche duiken.

De lucht in

Waarom zou een fabrikant van sportwagens zich bezighouden met het ontwerp van vliegend vervoer voor in de grote stad? Detlev von Platen, verkoopdirecteur van Porsche AG, legt het graag uit: “Porsche ontwikkelt zich tot hét merk voor luxe mobiliteit. Op de lange termijn kan die mobiliteit ook de derde dimensie omvatten.” Voor deze aantrekkelijke toekomstmarkt is er zelfs al een naam: Premium Urban Air Mobility. Voor de eerste stap richting luchtruim werkt Porsche samen met Boeing en zijn dochteronderneming Aurora Flight Sciences aan de ontwikkeling van een prototype. De partners werken aan vliegende vervoersmiddelen in het premiumsegment, waarmee mensen in dichtbevolkte metropolen zich sneller en efficiënter zullen kunnen verplaatsen dan momenteel mogelijk is.

Link Meer informatie

Meerijden wordt meebeleven

Visie is altijd een sterk punt geweest van Porsche, vooral als het gaat om innovatieve technologieën – niet alleen onder de motorkap, maar ook in het interieur. De nieuwste ontwikkeling van de Porsche-ingenieurs heet ‘Elastic Content’ en wordt ontworpen in samenwerking met Holoride, een start-up uit München. Het gaat om een volledig nieuw soort entertainment voor de passagiers: een virtual reality-bril is gekoppeld aan sensoren in de Porsche en geeft in 2D of 3D content weer die zich live aanpast aan de bewegingen van de auto. Als de chauffeur dus naar rechts stuurt, beweegt de projectie van de bril perfect mee. Het eerste prototype is er al, met onderwaterwerelden en futuristische steden. De beeldinhoud wordt geleverd door Discovery. In 2021 komt de bril op de markt.

Link Meer informatie

#PorscheSocialMedia

Het merk Porsche is voor veel mensen onweerstaanbaar. Die aantrekkingskracht werkt niet alleen op de weg, maar ook op internet. Op Instagram volgen meer dan 18 miljoen gebruikers het officiële Porsche-kanaal. Ook de Porsche Newsroom en de Porsche-lifestyle-accounts @crazyaboutporsche en @type7 krijgen er elke dag volgers bij. De hashtag #porsche heeft 17,2 miljoen posts, #911 heeft er 6,7 miljoen. En iedere dag delen steeds meer Porsche-fans hun #porschemoment. Ook zijn internetgebruikers overal ter wereld enthousiast over het debuut van Porsche in de Formule E. Dat blijkt niet alleen uit het aantal gebruikers bij de wereldpremière van de 99X Electric op het gamerportal Twitch, maar ook uit het groeiende aantal fans van het officiële Instagram-kanaal van het TAG Heuer Porsche Formula E Team: @porsche.formulae.

Link Meer informatie

“May the force be with you”

In 1977 begon het succesverhaal van Star Wars, de legendarische filmreeks met Luke Skywalker, prinses Leia, Darth Vader en C-3PO. In december 2019 komt de negende film van de reeks uit – Star Wars: The Rise of Skywalker. Maar voor die tijd is er nog een andere première: Porsche en Lucasfilm, de productiemaatschappij van de film, presenteren hun gezamenlijke ontwerp voor een futuristisch ruimteschip. Hierin worden de iconische Star Wars-designs versmolten met het design-DNA van Porsche. Michael Mauer, hoofd Style bij Porsche: “De nauwe samenwerking met het ontwerpteam van Star Wars is voor ons een enorme verrijking. Ik weet zeker dat allebei de partners veel van deze samenwerking profiteren.”

Link Meer informatie

Meest gelezen